Published:  January 17 | Blog

Elmex schoffeert klanten met standaardbrief

Sylvie is manager consumentenservice van Colgate-Palmolive Nederland BV. Zij heeft de opdracht om brieven van verontruste Elmex-klanten te beantwoorden. Nu steeds meer Elmex of Colgate gebruikende klanten doorkrijgen dat ze met microplastics hun tanden poetsen, is het logisch dat ze daarover vragen gaan stellen. Hoe kan het ze jarenlang zonder het te beseffen met plastic gepoetst hebben?

Allard, Albert en Marcel zijn zulke brief-schrijvende klanten. Wat blijkt? Ze kregen per omgaande antwoord van Sylvie en het blijkt telkens om precies dezelfde brief te gaan. De standaardbrief gaat vanzelfsprekend niet in op de specifieke vragen van Allard, Albert en Marcel, maar brabbelt wat over het gewenste mondgevoel waar microplastics voor zorgen, en dat microplastics voor de consument veilig zijn en overigens niet verboden. Allard, Albert en Marcel hebben direct gereageerd, want ze wilden natuurlijk antwoord op hún vragen en op vragen die de brief van Sylvie opriep. Maar werkelijk ingaan op verontruste vragen van klanten valt kennelijk niet onder de consumentenservice van Colgate-Palmolive Nederland B.V.

Het bleef namelijk bij die ene brief van Sylvie. Ergens op een kantoor van de multinational zal door een hoge manager bepaald zijn dat even boze als verontruste klanten met een standaardbrief worden afgescheept. Zullen die beleidmakers op school nog geleerd hebben dat je je klanten nooit moet schofferen, nooit moet afschepen met standaardbrieven, dat de klant koning is en klachten serieus moeten worden genomen? Wanneer dringt het in de hogere geledingen van deze multinational door dat hun klanten wel willen poetsen met Elmex of Colgate, maar niet met milieuvervuilende microplastics?

Michiel Roscam Abbing

2 thoughts on “Elmex schoffeert klanten met standaardbrief

  1. Hans Bleeker

    Wat is nu het beste? Elmex/Palmolive Thermal terugsturen of gewoon bij t afval gooien. Normaal gaan alle plastic verpakkingen hier naar de Oranje bak.
    Graag advies!

Leave a Reply