Team

Maria Westerbos
Maria Westerbos
Directeur
Maria Westerbos is opgeleid in   de sociale wetenschappen met als specialisatie massacommunicatie en psychologie. Al ruim 25 jaar werkzaam in de media: print & tv, de laatste tijd als verander strateeg en smaakmaker.
In 2013 kwam zij als nieuwkomer binnen in de Duurzame Top 100 van Trouw op nummer 20.

Harmen Spek ZW
Harmen Spek
Innovations & Solutions 
Harmen Spek is werkzaam bij de PSF sinds september 2011. Zijn drijfveer is de transitie van Plastic Soep naar commercieel duurzame producten.

Michiel Roscam Abbing ZW
Michiel Roscam Abbing
Research & Blogs
Michiel Roscam Abbing (1958) is politicoloog en promoveerde op een historisch onderwerp. Sinds 2011 zet hij zich in voor de strijd tegen de plastic soep, onder andere door op deze site te berichten over wetenschappelijke artikelen die handelen over nadelen van plastic in zee.

Maartje Harding ZW
Maartje Harding
Facility Manager
Maartje Harding is werkzaam als Facility Manager bij de Plastic Soup Foundation. Daarnaast studeert ze International Business Communication met een specialisatie in de Franse taal & cultuur en nieuwe media & digitale cultuur.

Janna Selier ZW
Janna Selier
Helpdesk “Beat the Microbead”
Master Geschiedenis, educatief vrijwilliger bij Artis Zoo en WWF.

EsthervanderMeerZW
Esther van der Meer
Projectmanager Plastic Soup Foundation Junior & Redacteur Social Media
Esther is werkzaam op het snijvlak van duurzaamheid, onderwijs en social media.


Jan Henny Holvast ZW
Jan Henny Holvast
Sponsoring & events

Daniel Poolen ZW
Daniel Poolen
Plastic Soup Lab
Daniel staat aan het roer van het Plastic Soup Lab. Hij is “duurzaamheidsingenieur”, maar staat bekend als “Ecoprof”. Onder deze titel maakt hij voor de schermen televisieprogramma’s als IJsstrijd en Zapp Your Planet. Achter de schermen adviseert hij diverse bedrijven over het thema “duurzaamheid”.

Monique Olivier ZW
Monique Olivier
Vertaalster
Monique is na 30 jaar terug uit Nieuw Zeeland. Ze is docent Engels en Frans en een freelance vertaler. Ze zegt dat Nieuw Zeeland haar heeft getoond hoe ongerepte natuur er uit ziet, maar zelfs daar spoelt het plastic aan en zijn nu 80% van rivieren vervuild.

TETSURO profielfoto zwart wit
Tetsuro Miyazaki
Communicatie Lab
Tetsuro is een van de oprichters van KRNWTR, en initiatief dat het drinken van kraanwater stimuleert en het gebruik van single use (plastic) verpakt water bestrijdt.
 
frank ZW
Frank Aldershoff
Projectcoördinator Beat the Microbead App
Frank geeft les aan de Hogeschool Arnhem en is daarnaast projectcoördinator van de Beat the Microbead App.

Leave a Reply